HMTBK future - FAQ

herunder finder du en liste med forklaring af mere eller mindre mærkelige begreber/ting inden for MTB!!

 

30 sekunders intervaller Intervaller hvor man giver den MAX gas i 30 sekunder - helst op af en bakke - efterfulgt af 4½ mins hvile, hvorefter man gør det igen...ialt 4-10 gange!
40-20'er En speciel ondartet version af interval-træning hvor man giver den max gas i 40 sekunder, hviler i 20 sekunder - flere gange efter hinanden - f,ek
   

Bæ-mund

Det er det ansigtsudtryk nogle får når de er meget trætte -f.eks som her

Kan også bruges om ryttere der piver unødigt

Drop SCOTT MTB Drop Out / Gear HangerDen dims på cyklen hvor bagskifteren sidder fast. Denne del bliver ofte skæv eller knækker. derfor er det på de fleste cykler muligt at købe løse drops. disse er gode at anskaffe sig inde man knækker droppet - og de er rigtigt gode at have med på turer.

 

 

 

Kan også betyde en manøvre på cyklen hvor man kører ud over et sted hvor det pludseligt gå skarpt nedaf - nogle gange flere meter.

Geler

En klistret sukker substans i en tandpasta agtig tube, der kan trykkes ind i munden når man er ved at nå bæ-mund stadiet

 

Klinger

De tanhjul der sidder forrest

Krans

De tandhjul der sidder bagerst

Ludvig, en Ludvig Det er når man giver den så meget gas til et løb at man kaster op. Formand Rico er også kendt for at kunne udføre dette stunt.

Det har nu vist sig at andre ryttere kan præstere tilsvarende stunt: Emil og Niklas

Magnus, en Magnus Det er når man kører ind i et skilt eller hvis man vader i en hundelort

Røv-creme

Også kaldet buksefedt. Det er en klam sustanse som kommes i nummeren eller på puden i cykelbukserne for at nedsætte slidet hvis man sidder mange timer i sadlen.

Heldigvis er det sjældent nødvendigt for børn, der ikke køre så langt!

Wheelie

Det er nå man kører på baghjulet. man behøver ikke at se så dum ud som ham på billedet. En variant er en såkaldt nose wheelie som vist nedenfor